K sorozat

„K” típusú laboratóriumi kemence-család

A kemence bármilyen hőkezelésre alkalmas, amely  normál atmoszférában elvégezhető.

A kemencét az alábbi technológiákhoz ajánljuk:

  • fogtechnikai öntőformák izzítása
  • tűzizománcozás
  • kerámia izzítás
  • laboratóriumi hamvasztás
  • kisebb munkadarabok hőkezelése
  • hőtechnikai mérések

A kemence szerkezete

A kemence belső terét négy oldalról hornyos kerámiák határolják. A KANTHAL A1 huzalból készített spirálok a hornyokban helyezkednek el. A kopásálló fűtőbetétek hosszú élettartamot biztosítanak. A fűtőbetéteket szálas hőszigetelő anyag rögzíti. A kemence kerámia alkatrészeinek hőlökésállósága kiváló. A kemencét elől és hátul kerámia ajtódugó és hátfal zárja le.

A fűtőspirálok kivezetéseit és a test csatlakozást műanyag szigetelésű kábel köti össze a kapcsolószekrénnyel. A kábel dugaszolójának típusa: Dfko3-102 vagy Dfk 164. Az ajtókapcsoló kábele és a kompenzációs vezeték gégecsőbe fűzve csatlakozik a kapcsolószekrényhez. A dugaszoló típusa: DS121-108.2.

Az ajtót felfelé nyílik. Az ajtó nyitásakor a kemence kikapcsolódik. A nyitó fogantyú az ajtó mindkét oldalára felcsavarozható.

A kemence szerkezete úgy van kialakítva, hogy az előkeret levétele után a fűtőbetétek előre kihúzhatóak, mely biztosítja a gyors javítást.

A kemence hőtechnikai tulajdonságai gyors felfűtést és lehűlést biztosítanak. Megfelelő szabályozóval 250-1100 °C között 2K ismétlési pontossággal lehet hőkezelni.A kemence fegyverzete porszórási technológiával van festve.  A beégetett porfestés hőálló 250 °C-ig. Mosószerekkel jól tisztítható.

A szabályozás szabadon konfigurálható digitális kijelzésű PID szabályozóval történik. A kemence bekapcsolásával egyidejűleg indul és tetszőleges hőfokon leállítható a kemencéhez csatlakoztatható ventilátor (a kikapcsolás gyári beállítása 700°C).

 

 

CSAK TISZTA ÁLLAPOTBAN BESZÁLLÍTOTT KEMENCÉKET VESZÜNK ÁT JAVÍTÁSRA!