DENKAL sorozat

DENKAL típusú laboratóriumi kemence-család

 

 

Kemencéink argon és egyéb védőgáz bevezetésére alkalmas kivitelben is kaphatóak.

Védőgáz használata esetén, a fűtőszál megóvásának érdekében érdemes időnként védőgáz nélkül felfűteni a kemencét.

 

 

 

 

 

 

 

Kitüzelő kemencéinkről letölthető termékismertető PDF formátumban

A kemence bármilyen hőkezelésre alkalmas, amely normál atmoszférában elvégezhető.

A kemencét az alábbi technológiákhoz ajánljuk:

  • fogtechnikai öntőformák izzítása
  • tűzizománcozás
  • kerámia izzítás
  • laboratóriumi hamvasztás
  • kisebb munkadarabok hőkezelése
  • hőtechnikai mérések

A kemencetok elején és hátulján nincs fűtés, így a melegített darabot a kemence közepére célszerű elhelyezni. A kemence ajtón és a kemence hátsó falán szellőzőnyílás van, amelyen az elégetett anyagok égéstermékei eltávoznak. Az ajtót elfordítható retesz rögzíti. Az ajtó nyitásakor a kemence kikapcsolódik.A kemencetokot a rácsavart spirál fűti. A kemencetok és a kemenceváz között kaolingyapot hőszigetelés van. A szigetelés hőátbocsátása 1140 °C körül 760 W.

A kemence fegyverzete porszórási technológiával van festve.  A beégetett porfestés hőálló 250 °C-ig. Mosószerekkel jól tisztítható.

A kemence hőtechnikai tulajdonságai gyors felfűtést és lehűlést biztosítanak. Megfelelő szabályozóval 250-1100 °C között 2K ismétlési pontossággal lehet hőkezelni. A nagy pontosság előnyös a laboratórium hamvasztásnál, ahol ügyelni kell arra, hogy a hamu a porcelántégelyhez ne tapadjon hozzá. A kemence szerkezete megengedi, hogy a kemenceajtót károsodás nélkül ki lehessen nyitni bármilyen hõmérsékleten. A kiváló minõségû tok lehetõvé teszi a károsodás nélküli kényszerített hûtést (pl. asztali ventilátor) 600 °C alatt.

A szabályozás szabadon konfigurálható digitális kijelzésű PID szabályozóval történik. A kemence bekapcsolásával egyidejűleg indul és tetszőleges hőfokon leállítható a kemencéhez csatlakoztatható ventilátor (a kikapcsolás gyári beállítása 700°C)

 

CSAK TISZTA ÁLLAPOTBAN BESZÁLLÍTOTT KEMENCÉKET VESZÜNK ÁT JAVÍTÁSRA!